Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nio-dog-i-flygkrasch-i-snoovader-i-south-dakota/

Världen

Nio dog i flygkrasch i snöoväder i South Dakota

Arkivbild av flygplansmodellen. Foto: Felix Kaestle/AFP

Nio personer dog och tre överlevde när ett mindre plan kraschade i South Dakota i USA. Bland de döda finns två barn.

Planet hade just lyft från flygplatsen i Chamberlain i södra South Dakota med tolv personer på väg mot Idaho Falls i Idaho när det störtade på lördagseftermiddagen lokal tid (sent lördag kväll svensk tid).

Ett intensivt snöoväder drar fram över norra USA under helgen. I det område där olyckan inträffade har det kommit någon decimeter. Längre norrut och österut väntas uppemot en halvmeter.

”Räddningsarbetarna ska hyllas för sin heroiska insats under så extrema väderförhållanden”, säger den lokala åklagaren Theresa Maule Rossow i ett uttalande.

De tre överlevande vårdas på ett sjukhus i Sioux Falls 20 mil österut

Piloten och två barn fanns bland dem som dog, liksom två regionalt kända affärsmän, som enligt uppgifter till medier från anhöriga var på väg hem från en jaktresa över thanksgiving-helgen.

Orsaken till olyckan är inte klarlagd. Planet var ett enmotorigt turbopropellerplan av det schweiziska fabrikatet Pilatus.

Enligt tillverkaren är det maximala antalet personer som ryms elva; tio passagerare plus en pilot.