Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nordkorea-genomfor-andra-missilskjutningen-pa-en-vecka/

Världen

Nordkorea genomför andra missilskjutningen på en vecka

Nordkoreanska regimen har offentliggjort bilder på lördagens testskjutning av kortdistansmissiler. Foto: Korea News Service via AP

Nordkorea har avfyrat en projektil i riktning mot Japan under torsdagen, rapporterar flera medier. Det är det andra missiltestet på mindre än en vecka. 

Rätta artikel

Det är den sydkoreanska militären som rapporterat om Nordkoreas senaste missilskjutning, skriver New York Times. Även i lördags sköts flera kortdistansmissiler från landets östkust. Den gången flög de mellan 70 och 200 kilometer innan de landade i havet mellan Nordkorea och Japan. 

Testskjutningen genomförs samtidigt som USA.s särskilda sändebud för kärnvapenfrågor Stephen Biegun befinner sig i den sydkoreanska huvudstaden Seoul, skriver Bloomberg.

Minst en missil avfyrades från missilbasen Sino-ri. I januari i år avslöjade den amerikanska tankesmedjan CSIS att det fanns ett lager av medeldistansrobotar och ett högkvarter för landets robotbrigad som tidigare inte redovisats på Sino-ribasen. 

Tidigare i veckan inspekterade Kim Jong Un avfyrandet av ett flertal olika missiler. 

I mars kollapsade samtalen mellan den nordkoreanska envåldshärskaren Kim Jong Un och USA:s president Donald Trump. USA har infört sanktioner mot Nordkorea på grund av landets ovilja att nedrusta sina kärnvapenanläggningar.