Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nordkorea-uppges-ha-avfyrat-projektiler-fjarde-gangen-pa-kort-tid/

Världen

Nordkorea uppges ha avfyrat projektiler – fjärde gången på kort tid

Sydkoreansk tv rapporterar om Nordkoreas projektiluppskjutning, bilden i tv-klippet är en arkivbild. Foto: Ahn Young-joon/AP

Nordkorea har avfyrat ”oidentifierade projektiler”, rapporterar AFP och hänvisar till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Analyser pekar på att det rör sig om kortdistansrobotar – vilket skulle göra det till landets fjärde uppskjutning på kort tid.

Så sent som den 2 augusti avfyrade Nordkorea nya missiler, vilket den sydkoreanska militären rapporterade om. 

Nu avfyrar landet ”oidentifierade projektiler”, enligt AFP som hänvisar till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Senare analyser talar för att det rör sig om kortdistansrobotar som flög 450 kilometer över halvön, som högst 37 kilometer upp i luften.

https://twitter.com/AFP/status/1158489063776759809?s=20

Det innebär att det är landets fjärde uppskjutning på mindre än två veckor.  

Experter som har kommenterat de tidigare uppskjutningarna menar att de är en reaktion på nyligen inledda samtal mellan Sydkorea och USA för att uppnå kärnvapensnedrustning i Nordkorea. Nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA har också citerat en talesperson från regeringen att man ser ländernas regelbundna och nyss inledda militärövningar som ett brott mot en överenskommelse från juni mellan Trump och Kim Jong-Un.