Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 16:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/norge-polisen-saknar-fortfarande-misstankt/

Världen

Norsk polis söker personer på övervakningsfilm

På presskonferensen visade polisen en video på personer utanför Tom Hagens arbetsplats som man gärna vill komma i kontakt med. Videon är från den 31 oktober.
Bild 1 av 2 På presskonferensen visade polisen en video på personer utanför Tom Hagens arbetsplats som man gärna vill komma i kontakt med. Videon är från den 31 oktober.
Foto: Norska polisen
Polisavspärning utanför familjens hus.
Bild 2 av 2 Polisavspärning utanför familjens hus.
Foto: Ole Berg-Rusten/NTB-Scanpix

Över 100 tips har kommit in till polisen efter att man offentliggjort försvinnandet av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Samtidigt är man angelägen om att komma i kontakt med ett antal personer som synts utanför maken Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober.

Rätta artikel

Den 68-åriga kvinnan, som är gift med en av Norges rikaste män, tros ha blivit bortförd från sitt hem utanför Oslo. Hon sågs senast den 31 oktober i fjol.

Läs mer: Norsk miljardärs fru försvunnen – kidnappare kräver 92 miljoner i lösen 

– Det finns fortsatt ingen misstänkt, säger Tommy Brøske vid norska polisen på en presskonferens med anledning av försvinnandet.

Polisen vill inte gå in på detaljer om det fortsatta arbetet.

Tommy Brøske bekräftar däremot att man hittat ett brev i parets bostad. Enligt norska VG har en lösesumma på nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts. Under onsdagen meddelade polisen att allvarliga hot har framförts om kraven inte tillmötesgås.

På presskonferensen visas en övervakningsvideo på tre personer som passerat utanför Tom Hagens arbetsplats den 31 oktober i fjol och som polisen gärna vill komma i kontakt med. De är i nuläget inte misstänka för något.

Polisen utesluter däremot inte att familjen eller arbetsplatsen har övervakats av de förmodade kidnapparna.

Brøske bekräftar även att polisen larmades om händelsen samma dag som Anne-Elisabeth Falkevik Hagen försvann och uppmanar fortsatt alla som kan ha sett något att höra av sig till polisen.

– Polisen ber om tips från allmänheten, observationer och information, säger Tommy Brøske.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.