Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/norskt-fartyg-bordat-av-pirater-nio-sjoman-kidnappade/

Världen

Norskt fartyg bordat av pirater – nio sjömän kidnappade

Fartyget MV Bonita, som ägs av det norska rederiet JJ Ugland, har bordats av pirater utanför Benin i Västafrika. Arkivbild. Foto: Rederiet Ugland

Ett norskt fartyg har bordats av pirater utanför Benin i Afrika. Nio personer ur besättningen har kidnappats och förts från fartyget.

Bordningen av skeppet inträffade tidigt på lördagen medan det väntade på en hamnplats för att lasta av i Cotounou i Benin, skriver Dagens Næringsliv. Enligt tidningen ska kaptenen och åtta andra medlemmar ur besättningen ha förts bort av pirater.

Fartyget, MV Bonita, anlände till hamnen den 28 oktober och är lastat med gips.

Enligt VG rör det sig om en filippinsk besättning. Familjerna till besättningen har informerats om händelsen, skriver rederiet på sin sajt.

Farvattnen utanför västra Afrika är de mest utsatta i världen när det gäller piratangrepp, skriver International Maritime Bureau’s (IMB) i en rapport.

Av de 75 sjömän som som tagits som gisslan eller kidnappats för att få ut en lösesumma hade 62 gripits i Guineabukten utanför Nigeria, Guinea, Togo, Kamerun och Benin under årets första sex månader. Enligt rapporten ägde 73 procent av alla kidnappningar och 92 procent av alla gisslantagningar rum i Guineabukten.