Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nu-avgors-den-kungliga-vardnadstvisten-i-domstol/

VÄRLDEN

Nu avgörs den kungliga vårdnadstvisten i domstol

Bild 1 av 5 Prinsessan Haya (i vitt) anländer på tisdagen till domstolen i centrala London i sällskap med sin advokat Fiona Shackleton.
Foto: Mark Thomas/TT
Bild 2 av 5 Shejk Mohammed av Dubai hälsar på Storbritanniens drottning Elizabeth II samband med kungliga hästkapplöpningen Royal Ascot horse race i juni 2016 på Ascot-banan i södra England. Intill drottningen ses prinsessan Haya.
Foto: Alastair Grant/AP
Bild 3 av 5 10 april 2004, prinsessan Haya signerar det ingångna äktenskapet med shejk Mohammed (till vänster) i samband med bröllopet som hölls i Al Baraka-palatset i brudens hemstad Amman. Haya blev då shejkens sjätte hustru.
Foto: Jordanska hovet/AP
Bild 4 av 5 Det stora intresset för hästar har shejken och prinsessan gemensamt, Haya har exempelvis representerat sitt hemland Jordanien i hästhoppning under OS 2000. Här närvarar paret vid ett lopp på Ascot-banan i juni 2017.
Foto: Frank Sorge/TT
Bild 5 av 5 Advokat lady Helen Ward för shejk Mohammeds talan i vårdnadstvisten.
Foto: Advokatfirman Stewarts

På tisdagen inleddes i London en uppmärksammad kunglig vårdnadstvist mellan shejk Mohammed av Dubai och hans hustru prinsessan Haya. Enligt nyhetsbyrån Reuters kräver Haya att domstolen utfärdar ett besöksförbud för hennes man, beskrivet som ett skydd mot trakasserier.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in