Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 15:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nu-slapps-john-boltons-omstridda-bok/

Världen

Nu släpps John Boltons omstridda bok

Bild 1 av 2
Foto: Alex Brandon
Bild 2 av 2
Foto: Alex Brandon

På tisdagen släpps den tidigare säkerhetsrådgivaren John Boltons omtvistade bok, som innehåller många anklagelser mot USA:s president Donald Trump. Men piratkopior cirkulerar redan på nätet, rapporterar 

nyhetsbyrån AP.

TT Text

Innehållet i boken är delvis redan känt, eftersom flera medier har fått läsa den inför publiceringen. Bolton påstår bland annat att Trump har bett Kina om stödköp av amerikanska sojabönor för att förbättra chanserna att vinna nästa presidentval.

Vita huset har velat stoppa boken – utan framgång. Och till på köpet har alltså en pdf-fil med boken läckt ut på nätet. En talesperson för Simon & Schuster sade i söndags att förlaget jobbade hårt för att försöka stoppa de olagliga kopiorna från att spridas.

Läs mer:

Trumpadministrationen får nej – domare vägrar stoppa Boltons bok 

Bolton i ny bok: Trump bad Kina om hjälp att vinna valet 

Martin Gelin: Demokraterna attackerar Trump för att vara Kinas knähund 

Ämnen i artikeln

Donald Trump
USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt