Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 15:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-massgrav-hittad-i-mexiko-1/

Världen

Ny massgrav hittad i Mexiko

Foto: Ulises Ruiz/AFP

Kvarlevor från minst 35 personer har hittats nedgrävda vid en gård i delstaten Jalisco i västra Mexiko, uppger myndigheterna.

Rätta artikel

Enligt åklagaren Gerardo Solís Gómez har 27 av dem bundits och dödats. Ytterligare kvarlevor har hittats i ett hus i närheten.

Sedan 2006, då armén kopplades in för att bekämpa drogkartellerna i landet, har över 40.000 människor försvunnit och antas vara döda.

Och enligt myndigheterna har mer än 250.000 personer dödats i våldsbrott i Mexiko sedan 2006. Det är inte känt hur många av dem som kan kopplas till organiserad brottslighet.

Jalisco är ett av landets mest våldsdrabbade områden, förra året begicks 2.418 mord i delstaten.

Från januari till mars i år har 720 personer mördats i Jalisco.

Ämnen i den här artikeln:

Mexiko
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt