Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

NY Times prisas för granskning av Weinstein

Journalister på New York Times firar Pulitzerpriset.
Journalister på New York Times firar Pulitzerpriset. Foto: Hiroko Masuike/AP

Allt från hiphop till metoo-rörelsen fanns representerade när det prestigefyllda amerikanska Pulitzerpriset delades ut under måndagen.

Inte helt oväntat kammade New York Times och The New Yorker hem årets Pulitzerpris i public service-kategorin för respektive rapportering av Harvey Weinstein-avslöjandet – som resulterade i metoo-rörelsen.

The New York Times och Washington Post prisades i den internationella kategorin för granskningar av Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016, medan den nationella kategorin gick till tidningen The Cincinnati Enquirer för dess porträttering av stadens heroinepidemi.

I musikkategorin kammade hiphopartisten Kendrick Lamar hem priset med plattan ”Damn” och i den skönlitterära kategorin utsågs Andrew Sean Greer med novellen ”Less” till vinnare.

Årets pris i kategorin grävande journalistik gick till Washington Post för ett avslöjande kring senatsvalet i Alabama, där en kandidat anklagades för sexuella trakasserier.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.