Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Nya protester i Tunisien – hundratals gripna

Protesterande tunisier i Tunis konfronterar på fredagen utkommenderade säkerhetsstyrkor.
Protesterande tunisier i Tunis konfronterar på fredagen utkommenderade säkerhetsstyrkor. Other: Sofiene Hamdaoui / AFP

Nya demonstrationer har brutit ut i Tunisien, och ytterligare omkring 150 människor har gripits. Bland de gripna finns flera oppositionsledare.

Hundratals människor har återigen tagit sig ut på gatorna i huvudstaden Tunis och i kuststaden Sfax på fredagen, viftat med gula kort och hållit upp plakat med krav på att regeringen drar tillbaka sin åtstramningsbudget.

I staden Siliana i norra delen av landet kastade ungdomar sten mot polisen, som svarade med tårgas.

Läs mer: Sveriges ambassad i Tunis uppmanar svenskar i landet att vara försiktiga 

Khalifa Chibani, talesperson för inrikesdepartementet, säger att säkerhetsstyrkorna agerat ”över hela landet” när gripandena genomförts. Samtidigt ger han en bild av att oron ”avtog påtagligt” under onsdagsnatten, rapporterar statligt ägda tidningen La Presse, som beskriver oroligheterna som verk av plundrare och vandaler.

Totalt har nästan 800 människor gripits runt om i landet under protesterna i veckan, enligt oberoende källor. Inrikesdepartementet anger dock antalet till 328, skriver La Presse.

Läs mer: Erik Ohlsson: Ny proteströrelse växer fram i Tunisien

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.