Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Nya uppgifter: Diana mördades

Nya uppgifter till Scotland Yard säger att prinsessan Diana ska ha mördats och att bilolyckan som tog hennes och fästmannen Dodi Al Fayeds liv inte var en olycka. Det uppger Sky News.

Enligt den brittiska tevekanalen har Scotland Yard bekräftat att man fått information som man tar på allvar.

Scotland Yard säger till Sky News att man inte öppnar utredningen på nytt men att uppgifterna, som kommer via den kungliga militärpolisen, nu gör att Scotland Yard låter sin brottsavdelning undersöka uppgifterna.

Uppgifterna till polisen har lämnats av svärföräldrarna till en före detta militär. Enligt brittiska tidningar ska det finnas en koppling till det militära elitförbandet SAS, Special Air Service, som bland annat är utbildat för terrorbekämpning.

Slutsatsen när Scotland Yard senast undersökte dödsfallet var att det inte låg något brott bakom, en slutsats som också den franska polisen har dragit. I den stora undersökning som avslutades i april 2008 pekades föraren Henri Paul ut som den som genom sin vårdslösa körning hade orsakat Dianas och Dodi Al Fayeds död.

En fotograf som träffat Paul innan han satte sig i bilen vittnade då om att chauffören föreföll att vara berusad.

Dodi Al Fayeds far, Mohamed Al Fayed, har hela tiden hävdat att hans son och prinsessan Diana mördades och att han misstänkte att det var kungahuset som låg bakom mordet.

Också Henri Paul dog vid olyckan som inträffade i Pont de L'Almatunneln i Paris den 31 augusti 1997 medan Dianas livvakt Trevor Rees-Jones överlevde.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.