Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Nya uppgifter till Clintons fördel

Den privata mejlserver som Hillary Clinton använde under sin tid som USA:s utrikesminister visar inga tecken på att ha varit utsatt för hackerförsök från utlandet. Det skriver The New York Times med hänvisning till källor nära FBI:s utredning av ärendet.

Clinton, som nu aspirerar på att bli president, har kritiserats för att ha använt en privat server snarare än utrikesdepartementets, vilket därmed ökade risken för att statshemligheter skulle kunna röjas i hackerattacker.

En av Clintons tidigare IT-medarbetare har lämnat över säkerhetsloggar till FBI som inte visar några tecken på utländska hackerförsök, enligt NYT:s källa. Samtidigt gör FBI egna analyser av huruvida servern var attackerad.

Över 2.000 av Clintons mejl innehöll hemlig information som skulle kunna skada nationens säkerhet om de läckte, enligt utrikesdepartementet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.