Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Nytt piller ska fixa bakfyllan

Sprängande huvudvärk och en pizza i handen. Snart kanske inte dagen efter nyår behöver vara en pina. Med ett nytt piller ska bakfyllan botas.

Festare har önskat sig ett piller som botar bakfyllan i åratal. Nu kan det vara på väg. BBC rapporterar om en ny tablett vid namn Blowfish som snart kommer ut i butik i Storbrittannien.

Dess skapare Brenna Haysom jobbade själv ofta helg. Hon tröttnade på att vara trött och må dåligt efter att hon hade varit ute kvällen innan arbetsdagen. Brenna Haysom började exprementera med olika ingredienser, och testade dem på sig själv och sina vänner. Det ledde till att hon lyckades ta fram det nya piller.

Men skaparen av den nya bakfyllekuren är den första att medge att ingredienserna i den nya medicinen egentligen inte är så banbrytande. Tabletten består av aspirin och koffein som löses upp i vatten. Den motverkar två av de tydligaste tecknen på bakfylla: huvudvärk och trötthet.

Men kritiska röster höjs. Det kommer ju liknande piller varje år, menar medicinska forskare.

Skillnaden med den här bakfyllemedicinen är dock att den är godkänd av Storbritanniens mat- och läkemedelsförvaltning, eftersom den innehåller ingredienser som myndigheten står bakom.

Men trots att den nya tabletten kanske kan lindra bakfyllan mer än sina föregångare, så utlovar den ingen fullständig återhämtning.

Det är fortfarande så att det säkraste sättet att slippa bakfyllan är att inte dricka så mycket alkhol.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.