Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Nytt snedsteg på Romneys turné

USA:s republikanske presidentkandidat Mitt Romneys utlandsturné slutade ungefär lika illa som den började. Efter att journalister i Polen pressat Romney med frågor om snedstegen under resan surnade talesmannen Rick Gorka till och sade "kyss mig i röven" åt reportrarna. En halvtimme senare tvingades han be om ursäkt.

När Romney var i London ifrågasatte han om landet var redo för ett OS, vilket han hånades för i brittisk press. I Jerusalem väckte han starka känslor när han kallade Jerusalem för Israels huvudstad.

Romney gör resan för att öka sin trovärdighet i utrikespolitiska frågor.

Jerusalem utnämdes 1949 till Israels huvudstad, men detta har inte erkänts internationellt. FN har motsatt sig israeliska strävanden att ändra Jerusalems status.

Jerusalem är helig stad för tre religioner: judendom, islam och kristendom. Cirka 72 procent av befolkningen är judar, enligt Nationalencyklopedin.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.