Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-15 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nytt-utbrott-i-vulkanen-etna-pa-sicilien/

Världen

Nytt utbrott i vulkanen Etna på Sicilien

Lavan kommer från två sprickor på vulkanen. Bilden är tagen 30 maj. Foto: Salvatore Allegra/AP

Europas högsta aktiva vulkan Etna på den italienska ön Sicilien har fått ett nytt utbrott, enligt det nationella geofysiska och vulkanologiska institutet.

Smält lava och het aska slungades upp mot skyn i samband med utbrottet som inleddes i torsdags, och som hade minskat något i intensitet under lördagen. Lavan kommer från två sprickor på vulkanens nordöstra och sydöstra sidor.

Utbrottet väntas inte utgöra någon säkerhetsrisk för närliggande bostadsområden, eller för flyget på den närmaste flygplatsen i Catania.

Etnas senaste utbrott innan torsdagens inträffade i december.

Ämnen i den här artikeln:

Italien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt