Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nyzeelandsk-fore-detta-finanschef-stal-kaniner/

Världen

Nyzeeländsk före detta finanschef stal kaniner

Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture

En tidigare finanschef har dömts av en domstol i Auckland för att ha stulit kaniner. Den 51-årige mannen var tidigare finanschef på ett företag i Nya Zeeland.

Den nu dömde mannen har tidigare dömts för att ha torterat och skändat 17 kaniner och ett marsvin och kom då att avtjäna ett 16 månader långt fängelsestraff i Australien i juli 2006, skriver New Zealand Herald.

Men straffet överklagades och försvaret åberopade mannens drogmissbruk som i sin tur skulle ha påverkat hans mentala hälsa. Händelserna beskrevs då som ”ett av de värsta fallen av överdrivet våld mot djur”.

Efter att ha återvänt till Auckland fortsatte mannen sin karriär inom finansvärlden samtidigt som han bytte namn, skriver tidningen.

Efter en tid återupptog den nu dömde 51-åringen sitt drogmissbruk och började också smyga ut på nätterna för att stjäla kaniner. Under en 18-månadersperiod stals han kaniner från åtta olika personer på 22 olika platser runt om i Auckland.

Vid ett tillfälle väcktes en kaninägare av ljud från gården och hörde sedan hur hans kaniner började skrika:

– Jag visste inte ens att kaniner kunde skrika, säger mannen till tidningen.

När han följde efter ljuden kunde han se en bil köra från platsen men hann notera registreringsnumret. Numret visade sig gå till en bil som tillhörde 51-åringen som senare också har fångats på övervakningskameror medan han varit i färd med att stjäla kaniner.

Ingen av de kaniner som stulits har återfunnits vid liv.

51-åringen har erkänt elva fall och har nu dömts till fyra månaders utegångsförbud där han måste vistas inom ett visst område samt till böter.