Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/obduktionen-visar-pa-brutna-ben-hos-jeffrey-epstein/

Världen

Obduktionen visar på brutna ben hos Jeffrey Epstein

Foto: AP

Obduktionen av Jeffrey Epstein visar att han hade flera brutna ben kring halsen och nacken, rapporterar The Washington Post.

Sådana skador kan uppkomma både genom hängning och strypning, enligt experter som tidningen talat med.

Det var i lördags som Jeffrey Epstein hittades död i sin häktescell i väntan på rättegång kring flera sexbrottsanklagelser mot honom. 

Både FBI och justitiedepartementet i USA utreder omständigheterna kring hans död, som enligt justitiedepartementet är ett uppenbart självmord. I tisdags fick tre anställda på häktet lämna sina positioner efter att det framkommit information om allvarliga brister kring övervakningen av Epstein. 

Obduktionsrapporten visar att Epstein hade flera brutna ben kring nacken och halsen, rapporterar Reuters med hänvisning till The Washington Post, som pratat med källor med insyn i rapporten.

Bland annat var tungbenet brutet, vilket enligt experter som tidningen talat med är en skada som kan uppkomma både genom hängning och vid strypning. Obduktionsrapporten har inte offentliggjorts, och själva dödsorsaken har alltså inte fastställts officiellt. 

Vid tidpunkten för hans död borde vakter ha tittat till Epstein var 30:e minut, men enligt uppgifter till  The New York Times skedde inte det. När han hittades död hade Epstein varit ensam i flera timmar.

Utredningen runtomkring Epstein fortsätter, även om åtalet mot honom lagts ned, enligt justitieminister William Barr. Tidigare i veckan gjorde exempelvis FBI en räd på Epsteins privata ö i Västindien.

Läs även: 

Fallet Epstein – detta har hänt 

Fallet Jeffrey Epstein skakade USA – stod åtalad för övergrepp och trafficking