Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 17:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/obetalda-volvobilar-en-av-orsakerna-till-att-nordkorea-har-fortroende-for-sverige/

Världen

Obetalda Volvobilar en av orsakerna till att Nordkorea har förtroende för Sverige

Bild 1 av 3 Sveriges export av Volvobilar till Nordkorea på 1970-talet lade grunden till en tätare relation med den isolerade nationen.
Foto: Agencja Fotograficzna Caro/Alamy Stock Photo
Bild 2 av 3 En Volvo 144, fotograferad i Pyongyang 2005. Numera rullar gamla Volvobilar, skickade till Nordkorea 1974, bara i mindre städer.
Foto: Torbjörn Petersson
Bild 3 av 3 Journalisterna Laura Ling och Euna Lee anländer till Kalifornien i augusti 2009 efter fångenskapen i Nordkorea. Sveriges roll i förhandlingarna var avgörande för att de skulle friges.
Foto: Jae C Hong/AP

En nordkoreansk delegation har landat i Sverige. Det gäller samtal med USA om Nordkoreas kärnvapen i ett möte av den typ som officiellt brukar bekräftas först efteråt. I potten ligger ett tredje toppmöte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Ska det äga rum i år måste mötet i Sverige bli lyckat.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in