Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Olagligt om lönerna för män och kvinnor på Island är olika

Other: Shutterstock /I BL

Nu kan företag och myndigheter på Island dömas till böter om lönerna för män och kvinnor inte är lika, enligt SVT. 

Målet är att lönegapet ska ha upphört till 2020. 

Sedan i måndags började den nya lagen om lika lön för kvinnor och män på Island att gälla, enligt SVT

För företag och myndigheter innebär det att de kan dömas till böter om de inte kan bevisa att lönerna är lika mellan kvinnor och män. 

För de företag och myndigheter, med minst 25 anställda, som följer den nya lönepolicyn innebär det en statlig certifiering. 

– Det är ungefär som miljömärkningen ”Svanen” och den fungerar för företagen. Det är ungefär samma sak. De säger att ”vi vill följa de här reglerna”, säger Frida Ros Valdimarsdottir, ordförande för Islands kvinnorättsorganisation (IWRA), till SVT. 

Den statliga certifieringen kommer att ske i etapper beroende på hur stort företaget eller myndigheten är. Ju mindre de är desto längre tid får de på sig att inskärpa reglerna. 

Det var i i fjol parlamentet klubbade igenom lagen – där målet är få bort lönegapet mellan kvinnor och män senast till 2020. 

– Den kommer inte ta bort könsrelaterade löneskillnader helt. Det är en standard, och regler för att minimera skillnaden, säger Frida Ros Valdimarsdottir. 

Löneskillnaderna på Island är redan minst av de 144 länderna som mäts i rapporten från Världsekonomiskt Forum (WEF).

På andra plats kommer Norge och därefter Finland, Rwanda och Sverige. 

De fem lägst rankade länder är Jemen, Pakistan, Syrien, Tchad och Iran. 

Den svenska jämställdhetsministern Åsa Regnér (S) är positiv till Islands nya lag. 

– Det är positivt när länder tar konkreta steg för att komma åt orättvisor som beror på kön. Det är viktigt för jämställdheten. Det ska bli intressant att följa effekterna av den nya isländska lagen, säger hon till SVT.

– Det går dock inte tillräckligt fort och vi har därför skärpt kraven på lönekartläggning varje år tillsammans med andra åtgärder i diskrimineringslagstiftningen för att öka takten.

Sverige har under 2017 tappat en placering i jämställdhet på Världsekonomiskt Forums senaste rapport jämfört med de två föregående åren. Sverige är nummer fem. Rwanda har gått om och tagit platsen som fjärde bästa nation. 

Den svenska regeringen förklarar Rwandas placering med landet har en bra politisk representation av kvinnor i parlament och regeringen. Den ska bero på introduktionen av lagstiftad könskvotering.

Sverige toppar EU:s jämställdhetsindex bland medlemsländerna enligt rapporten 2017. Den mäter åren 2005 till 2015 inom sju områden för jämställdhet: hälsa, våld, arbete, ekonomi, makt, tid och kunskap.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.