Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Omfattande skalv i Burma

Två stora jordbävningar med styrkan 6,8 skakade delar av Burma och Thailand strax före klockan 15 på torsdagen svensk tid.

Jordbävningen följdes sedan av ett kraftigt efterskalv på 4,8 och byggnader i Bangkok ska ha svajat till följd av skalven, uppger Sky News. Också i Vietnams huvudstad Hanoi skakade husen, skriver Reuters. Där evakuerades människor från flera höga byggnader.

En 53-årig kvinna omkom i staden Mai Sai i Chiang Rai-provinsen i Thailand sedan hon fått en vägg över sig när huset hon befann sig i kollapsade. Motorcyklar som stod uppställa på gatorna i staden föll och sprickor kunde ses i asfalten. På flera håll i Mai Sai försvann också elektriciteten.

De båda skalven utlöstes med bara sekunder mellan varandra. Det första på 10 kilometers djup och det andra på 230 kilometers djup.

– Under de 40 år jag bott här har jag aldrig tidigare varit med om en lika stark jordbävning, säger Thanawan Sisukniyom, en pensionerad lärare i Mai Sai till Reuters.

I Burma rapporteras hur invånare i panik lämnade sina hus och sökte skydd utomhus i huvudstaden Naypyitaw och i Yangon.

Enligt US Geological Survey kommer skalven inte att orsaka någon tsunamivåg.

Skalvets epicentrum låg 89 kilometer norr om Chiang Rai i Thailand.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.