Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Omfattande strömavbrott i Pakistan

Ett strömavbrott har slagit ut elektriciteten i stora delar av Pakistan, och många industrier och andra företag har tvingats avbryta verksamheten.

Orsaken är oklar, enligt en talesperson för energidepartementet. Största delen av östra och norra Pakistan saknar el till följd av händelsen. Både mångmiljonstaden Lahore och huvudstaden Islamabad har drabbats. Landets största stad Karachi har dock klarat sig utan problem, tillsammans med resten av södra Pakistan.

Avbrottet kan komma att spela en politisk roll, då det styrande partiet PML-N har som vallöfte att få slut på de ofta återkommande strömavbrotten i landet. Pakistan väntas gå till val i sommar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.