Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/omstridd-radiopratare-drabbad-av-lungcancer/

Världen

Omstridd radiopratare drabbad av lungcancer

Rush Limbaugh
Rush Limbaugh Foto: AP

Den omstridde radioprataren Rush Limbaugh har diagnosticerats med långt framskriden lungcancer. Det berättade Limbaugh i sin radioshow på måndagen.

Den konservative 69-åringen är en stark förespråkare för president Donald Trump och har bland annat försvarat Trumps försök att få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att utreda Joseph Biden och hans son Hunter Biden.

Trump själv har hyllat Limbaugh som en ”stor stjärna som aldrig har sviktat trots de smällar han får utstå från ’fake news’. Hans röst är betydligt kraftfullare än deras.”

”The Rush Limbaugh Show” har syndikerats över hela USA i 31 år men får nu ett uppehåll på tisdag då han ska genomgå behandling, skriver CNN.

”Jag önskar att jag inte behövde berätta det här och jag tänkte först att inte berätta det för någon, jag tänkte försöka göra detta utan att någon fick veta det, för jag gillar inte att göra saker om mig,” sa Limbaugh. 

Men ”det kommer att finnas dagar som jag inte kommer att kunna vara här, eftersom jag kommer att genomgå behandling eller så reagerar jag på behandlingen.”

Limbaughs radioshow lockar sammanlagt 13,25 miljoner lyssnare varje vecka och är därmed USA:s största radioshow.