Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

OPCW: Fler troliga kemvapenattacker i Syrien

Ytterligare två attacker i Syrien under 2017 där kemiska vapen kan ha använts, har konstaterats av Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW).

Det rör sig om en attack mot staden al-Lataminah i nordvästra Syrien den 24 mars i fjol där det är mycket troligt att saringas användes. Dagen efter genomfördes en ny attack mot staden, den här gången är det mycket troligt att det var klorgas som användes, enligt OPCW.

Det finns inga uppgifter om skadade vid de attackerna.

Den 30 mars 2017 genomfördes ytterligare ett angrepp med saringas mot al-Lataminah. Mellan 50 till 70 personer rapporterades ha skadats vid det tillfället.

OPCW uttalar sig inte om vem som låg bakom attackerna.

Organisationen utreder även den misstänkta kemvapenattacken den 7 april i år i Douma utanför Syriens huvudstad Damaskus då ett stort antal civila dödades. Resultatet av den undersökningen väntas senare under juni.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.