Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/oppnade-vatikangravar-var-tomma/

Världen

Öppnade Vatikangravar var tomma

Foto: Vatican media/AFP

Två gravplatser i Vatikanen har grävts upp efter ett anonymt tips om att de kunde innehålla kvarlevorna av en italiensk tonåring.

TT Text

Då 15-åriga Emanuela Orlandi, dotter till en anställd i Vatikanen, försvann för 36 år sedan när hon var på väg hem från en musiklektion. Sedan dess har teorier och spekulationer om hennes försvinnande cirkulerat och röster har höjts för en lösning på fallet.

Gravplatserna som öppnades i jakt på Orlandi ligger bakom Peterskyrkan och uppgavs tillhöra två prinsessor som begravdes i mitten av 1800-talet. Men när gravarna väl öppnades tätnade mysteriet – de var båda tomma.

”Inga mänskliga kvarlevor eller begravningsurnor påträffades”, lyder ett uttalande från Vatikanen som vidare uttrycker sitt stöd till familjen Orlandi.

Enligt uttalandet har ättlingarna till prinsessorna underrättats om upptäckten. Nu kommer en utredning ta vid för att fastställa vad som hänt med kvarlevorna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt