Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 23:32 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ortega-medverkar-i-krissamtal/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ortega medverkar i krissamtal

Nicaraguas president Daniel Ortega kommer att medverka i krissamtal med oppositionen, som inleds efter nära en månad av dödliga protester i landet.

Tidigare i veckan sade katolska biskopar att de skulle agera medlare i den så kallade nationella dialogen som inleds på onsdagen.

– I morgon, från klockan 10, när den nationella dialogen är inledd av biskoparna, kommer vår president att vara där, vi kommer att vara där, sade Ortegas fru Rosario Murillo, tillika regeringens talesperson, på tisdagen.

Demonstranter och polis drabbade under tisdagen samman i staden Matagalpa i norra Nicaragua. 35 personer skadades och minst 10 uppges ha gripits. Skolor stängdes som en försiktighetsåtgärd.

Ett av kyrkans villkor för att hålla i samtalen är att en regional grupp för mänskliga rättigheter ska få besöka landet för att undersöka uppgifter om polisbrutalitet.

Minst 53 personer har dödats och omkring 400 skadats i protesterna som pågått i nära en månad. Det började som demonstrationer mot en pensionsreform men utvecklades till en rörelse som kräver Ortegas avgång.

Läs mer: Ortega tvingades dra tillbaka pensionsreform

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.