Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/oslopolisen-jagar-misstankt-garningsman-efter-knivslagsmal/

Världen

Oslopolisen jagar misstänkta gärningsmän efter knivslagsmål

Polisen jagar två misstänkta gärningsmän efter knivbråket i centrala Oslo. Foto: Heiko Junge/TT

Natten mot söndag skadades tre personer allvarligt i ett knivslagsmål i centrala Oslo. För en av dem är läget kritiskt. Polisen jagar nu två misstänkta gärningsmän. En av dem ska ha hörts tala svenska, skriver norska TV2.

John Falkirk
Rätta artikel

Polisen fick det första larmet vid 02 natten mot lördag. På Storgatan i den norska huvudstaden påträffades en man med huggskador i magen. Hans tillstånd var på morgonen kritiskt.

– Han kördes direkt till operationsbordet på Ullevåls sjukhus, säger Vidar Pedersen, operationsledare på Oslopolisen, till TV2.

Strax därefter fick ytterligare två män köras till sjukhuset för knivskador. Deras tillstånd är allvarligt men inte livshotande. Enligt polisen ska alla tre ha skadats i samma bråk.

– Alla knyts till samma knivslagsmål. De tre har status som målsägande, med det är mycket som är oklart i nuläget. En del vittnen kvarstår att höras. Vi har inte beslagtagit någon kniv, säger Vidar Pedersen till Verdens Gang.

Polisen spärrade av ett större område efter händelsen. Vid klockan 06 hävdes avspärrningarna.

Aftenposten skriver att samtliga tre är kända av polisen sedan tidigare. Delar av händelseförloppet ska ha fångats av övervakningskameror som tillhör en bar, uppger tidningen.

Två misstänkta gärningsmän jagas nu av polisen. En av dem ska ha hörts tala svenska, uppger myndigheten för TV2.