Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 02:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/osteuropa-praglar-brittiskt-kustsamhalle/

Världen

Östeuropa präglar brittiskt kustsamhälle

Bild 1 av 3 Boston är en av de städer i Storbritannien som har flest EU-migranter per capita. Migranterna kommer för att jobba på fälten och i fabrikerna runt staden. Här har partiet Ukip starkt stöd.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 2 av 3 När de saknar jobb hänger Jaroslaw Sufranek och vännen Lukasz Chochulski på det polska bageri där Jaroslaws syster Katarszyna Sufranek arbetar.
Foto: Chris Maluszynski
Bild 3 av 3 David och David diskuterar EU-migration and politik på den lokala puben. De gillar inte utvecklingen i staden och anser att den östeuropeiska inflyttningen har lett till gatufylleri och nedskräpning.
Foto: Chris Maluszynski

West Street i brittiska Boston har i folkmun döpts om till East Street. Här finns många butiker som säljer östeuropeiska varor och polska hörs lika ofta som engelska på gatan. I Boston har invandringskritiska partiet Ukip fått ett starkt fäste.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in