Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ovädret Leslie närmar sig Portugal

Orkanen Leslie väntas slå mot Lissabons kust under lördagskvällen.
Orkanen Leslie väntas slå mot Lissabons kust under lördagskvällen. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP

Orkanen Leslie fortsätter sin framfart över Atlanten och beräknas nå Portugals fastland någon gång under lördagskvällen, uppger nyhetsbyrån Reuters. 

Lissabon och hamnstaden Porto tros drabbas hårdast och flera flyg har redan blivit inställda, uppger Diário de Notícias. 

Orkanen har redan svept förbi de portugisiska öarna Madeira och Azorerna och är nu på väg mot fastlandet med kraftiga vindar och större mängder regn, rapporterar Diáro de Notícias

Enligt portugisiska medier har Leslie rört sig snabbare än väntat men orkanen, graderad som en etta på den femgradiga orkanskalan, väntas avta i styrka på väg mot  Iberiska halvön, enligt NHC.

Lissabon kommer troligen att drabbas hårdast under lördagskvällen. Men även kommunen Sétubal, som ligger 40 kilometer söder om Lissabon, kan räkna med kraftiga vindar och stora mängder regn. Städerna Coimbra, Leira och Braga   är andra städer som kommer att drabbas hårt.  

Myndigheterna hade ännu på lördagskvällen inte bestämt sig för om man skulle stänga av broarna Vasco da Gama och hängbron 25 april-bron, enligt Diáro de Notícias

Flygplatsen Humberto Delgado i Lissabon har ställt in flera flyg. Ett portugisiskt flygbolag har ställt in sju flyg som lyfter från Lissabon och Porto, enligt tidningen.

Leslie tros fortsätta att röra sig mot norra Portugal och svepa över hamnstaden Porto för att sedan svepa in över Spanien tidigt på söndagen. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.