Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ovädret Michael lämnar förödelse bakom sig

00:57. Stormen Michael har nu krävs sex liv i USA. I Florida är hela strandkvarter totalförstörda, bokstavligen som bortblåsta.

Ovädret Michael drar nu ut över Atlanten, men lämnar utbredd förödelse och fortsatt stora risker för översvämningar efter sig i USA. Bilder från Florida visar totalförstörda strandkvarter.

Vindarna har mojnat till under stormstyrka, men regnet vräker ner över områden i North Carolina och Virginia som redan tidigare under orkansäsongen fått mycket nederbörd. Virginia har utropat nödtillstånd inför befarade översvämningar.

Drygt tio dödsfall i Centralamerika kopplas till orkanen och i USA har dödssiffran stigit till 16. Samtidigt väntas antalet döda stiga efter Michaels framfart, rapporterar Reuters.

När Michael nådde nordvästra Florida tidigare i veckan var det som den tredje eller fjärde starkaste – beroende på vilket mått man använder – orkanen på fastlandet i landets historia.

Foto: Brendan Smialowski/AFP

Många samhällen var så totalt evakuerade att förödelsens omfattning inte riktigt har framgått, men nu kommer alltfler bilder. Senator Marco Rubio har twittrat ut flygfoton föreställande delar av Mexiko Beach, som visar en tom strandlinje där piren tidigare stod, och strandnära kvarter där all bebyggelse är bokstavligen helt bortblåst.

– Vinden slet faktiskt sönder oss. Det var så läskigt att man sket på sig, säger 60-årige Tom García till nyhetsbyrån Reuters.

Han och hans partner – och deras fyra hundar – red ut stormen i Mexiko Beach. Deras hus står kvar men har fyllts av midjedjupt vatten.

Läs mer: Minst sex döda i Florida efter ”Michaels” framfart

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.