Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Över 1 000 flyktingar till Italien

Två fartyg med 690 migranter anlände till Italien på torsdagen, rapporterar italienska medier. Många ombord var minderåriga, flera av kvinnorna var gravida och minst sex fick läggas in på sjukhus vid ankomsten

Dessutom var ett italienskt militärfartyg på väg mot Palermo med omkring 400 migranter som räddats på Medelhavet.

Italiens inrikesminister varnar för en flyktingkatastrof: Sedan årsskiftet har fler än 22 000 migranter tagits emot, vilket är tio gånger fler än motsvarande period i fjol. Förläggningarna är fullsatta och de tillfälliga härbärgena otillräckliga.

Även Spanien tog emot hundratals migranter på torsdagen — 140 människor lyckades ta sig över till den spanska enklaven Melilla vid Marockos Medelhavskust i samband med att 750 migranter stormade gränsstängslet i två grupper, enligt spanska och marockanska myndigheter.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.