Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 04:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/over-170-doda-i-striderna-i-libyen/

Världen

Över 170 döda i striderna i Libyen

Ett brittiskt utkast till resolution om omedelbart eldupphör i striderna i Libyen har lämnats in till FN:s säkerhetsråd.

Detta sedan minst 174 personer har dödats och 758 har skadats i striderna om huvudstaden Tripoli, enligt Världshälsoorganisationen WHO.

Rätta artikel

Striderna utbröt den 4 april när krigsherren Khalifa Haftar inledde sin offensiv för att ta över staden. Bland de döda finns minst 14 civila, och över 18 000 människor har tvingats lämna sina hem på grund av striderna.

”WHO har skickat ytterligare kirurgipersonal för att stötta sjukhus som får in traumafall”, skriver organisationen på Twitter.

Både regeringstrogna styrkor och Khalifa Haftars styrkor anklagar varandra för att ge sig på civila mål.

Den FN-stödda regeringsssidan har bett europeiska länder att agera för att stoppa Haftar och hans Libyens nationella armé (LNA).

Storbritannien har lämnat in ett utkast till resolution till säkerhetsrådet om omedelbart eldupphör i striderna. Det är oklart när rådet ska rösta om resolutionen men diplomater har påpekat brådskan för att stoppa att ett fullskaligt krig bryter ut.

Ämnen i den här artikeln:

Libyen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt