Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Över 30 gruvarbetare omkom i Kongo

Minst 32 gruvarbetare har omkommit i Kongo i samband med ett jordskred, uppger lokala myndigheter.

Tiotals människor tros också vara instängda i guldgruvan, som ligger i Södra Kivuprovinsen i landets östra del.

Olyckan inträffade natten till den 4 oktober i regionen Fizi, men räddningsarbetet inleddes först på torsdagen.

– Minst 37 människor har omkommit enligt de preliminära siffrorna, säger Tyber Kajemba vid en icke-statlig hjälporganisation.

En lokal ledare i Fizi anger dock det preliminära dödstalet till 32. En enda kropp uppges ha kunnat föras ut från den rasdrabbade gruvan, drygt 70 meter under marken.

Skredet inträffade efter kraftiga skyfall i området.  Nyhetssajten Mediacongo.net uppger att bristande underhåll av gruvan bidrog till att skredet utöstes.

Olyckor av detta slag är inte ovanliga i provinsens gruvanläggningar, skriver Mediacongo.net. Just denna gruvan beskrivs av AFP som ”informell”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.