Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/over-400-jagade-bufflar-drunknade-i-flod/

Världen

Över 400 jagade bufflar drunknade i flod

Över 400 bufflar drunknade i Botswana. På bilden syns dock tre bufflar från Selous viltreservat i Tanzania.
Över 400 bufflar drunknade i Botswana. På bilden syns dock tre bufflar från Selous viltreservat i Tanzania. Foto: Roland Johansson/TT

Över 400 bufflar som misstänks ha jagats av lejon, föll ner i en flod och drunknade i Botswana. Massdrunkningen skedde i de norra delarna av landet, nära gränsen till Namibia, i tisdags.

Rätta artikel

Buffelhjorden, som beskrivs som exceptionellt stor, betade i Namibia när en flock lejon började jaga dem, enligt en myndighetsutredning. Vissa av de rädda och trängda bufflarna trampades ihjäl när de försökte ta sig över Chobefloden, andra föll från flodbankarna ner i vattnet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt