Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Över 5.700 döda i turkisk offensiv

Ruinerna av hus i Nusaybin den 4 mars.
Ruinerna av hus i Nusaybin den 4 mars. Foto: Mahmut Bozarslan/AP

Turkiska säkerhetsstyrkor har dödat 5.359 personer som beskrivs som militanta kurder sedan juli, då vapenvilan mellan Turkiet och PKK brakade samman, säger president Recep Tayyip Erdogan enligt nyhetsbyrån Anatolia.

Samtidigt ska 355 militärer och andra myndighetsrepresentanter ha dödats på den turkiska sidan under offensiven, som framförallt riktats mot den kurddominerade sydöstra delen av Turkiet.

Under söndagen dödades två militärer i ett bombdåd utfört av PKK i staden Nusaybin, uppger militärkällor. Ytterligare en polis och en militär dödades under oroligheter i staden, där invånarna lever under utegångsförbud dygnet runt sedan den 14 mars.

Det prokurdiska oppositionspartiet HDP säger att hundratals civila har dödats i militärinsatserna och människorättsorganisationer har anklagat Turkiet för att använda övervåld och begå övergrepp mot civila kurder.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.