Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/over-60-doda-hittade-i-container-i-mocambique/

Världen

Över 60 döda hittade i container i Moçambique

Över 60 människor har hittats döda i en container i Moçambique, uppger landets hälsodepartement för AFP.

TT Text

Landet ligger längs en rutt som ofta används av fattiga migranter som hoppas skapa sig ett bättre liv i Sydafrika.

Tragedin upptäcktes då det fordon som transporterade fraktcontainern stoppades i provinsen Tete i nordvästra Moçambique.

Misstankar väcktes när föraren först inte villa stanna fordonet, säger en talesperson för gränsmyndigheten i Tete enligt BBC. När personalen dessutom hörde ljud inifrån containern beordrade de att den skulle öppnas.

– 64 människor hittades döda. Bara 14 överlevde, säger en sjukhuskälla till nyhetsbyrån AFP. Dödsorsaken antas vara kvävning.

Offren är migranter, troligtvis från Etiopien, som anlänt via Malawi, säger källan. Uppgifter i andra medier gör dock gällande att det rör sig om personer från olika länder.

Moçambique används ofta som genomfartsland för migranter och flyktingar som vill ta sig till Sydafrika, dit många fattiga människor från såväl intilliggande länder som Lesotho och Zimbabwe och länder längre bort söker sig i hopp om att skapa sig ett bättre liv.