Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/overraskande-avhopp-okar-dramatiken/

Världen

Överraskande avhopp ökar dramatiken

Bild 1 av 6 Boris Johnson, 52 år. Ställer inte upp. Var Brexitsidans affischnamn inför folkomröstningen om EU-medlemskapet. Alla trodde att han skulle kandidera till jobbet som Toryledare och ny premiärminister efter David Camerons avgång. Men på torsdagen kom skrällen – Boris Johnson ställer inte upp. Efter beskedet slank han ut genom bakdörren.
Foto: Stefan Rousseau
Bild 2 av 6 Michael Gove ,48 år.Justitieminister och tidigare utbildningsminister som har varit nära vän med avgående premiärminister David Cameron. EU-motståndare men respekteras av partivänner som stod på andra sidan.
Foto: Foto Ben Cawthra Rex Shutterstock
Bild 3 av 6 Theresa May, 59 år.Hårdför inrikesminister som kampanjade för att Storbritannien ska vara kvar i EU. Trots det har hon varit en förkämpe för att utlänningar inte ska kunna få tillgång till brittisk välfärd.
Foto: Matt Dunham
Bild 4 av 6 Liam Fox, 54 år.EU-hatare snarare än EU-skeptiker. Tillhör partiets högerflygel. Förlorade partiledarvalet 2005. Blev tvungen att lämna regeringen efter en skandal.
Foto: Amer Ghazzal Rex Shutterstock
Bild 5 av 6 Stephen Crabb, 43 år.Yngste kandidaten betraktas som en blivande stjärna. Han är uppväxt i Wales i ett slitet, fattigt bostadsområde och använder han gärna sin arbetarklassbakgrund för att säga att han ska vara en ledare för hela samhället. Röstade för fortsatt EU-medlemskap.
Foto: Leon Neal TT
Bild 6 av 6 Andrea Leadsom, 53 år.Energiminister som har sett en begränsning av invandringen som en avgörande fråga för att vara emot EU-medlemskapet. Tillhör Tories högerflygel som stöder nedskärningar.
Foto: Stefan Rousseau AP

London. Good bye, Boris! Favoriten Boris Johnson drar sig ur kampen om att bli brittisk premiärminister. Beskedet kom när Michael Gove, nära vän och justitieminister, vände honom ryggen och meddelade sin egen kandidatur.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in