Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/oversvamningar-efter-haftigt-regn-i-manila/

VÄRLDEN

Översvämningar efter häftigt regn i Manila

Bild 1 av 2 Invånare i Manila kämpar mot vattenmassorna efter det kraftiga regnovädret.
Bild 2 av 2
Foto: Ted Aljibe/AFP/TT

Fyra personer omkom och ytterligare sex saknas sedan ett kraftigt regnoväder dragit in över Filippinerna.

TT-AP Text

Sedan cyklonen Maring, med en vindhastighet på upp till 60 kilometer i timmen, drog in över Filippinerna har delar av huvudstaden Manila översvämmats. I närliggande områden har störtfloder och jordskred orsakat stora problem.

Lokala myndigheter har gett order om att evakuera invånarna i vissa städer efter störtfloder i provinserna Quezon, Laguna, Rizal och Batanga.

Fyra personer har omkommit och ytterligare sex saknas. Enligt Romina Marsigan, talesperson för Filippinernas katastrofmyndighet, har två personer omkommit i ett jordskred i Taytay, Rizal, två mil från Manila. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Börsen, myndigheter och skolor hölls stängda och ett tvåsiffrigt antal flyg ställdes in.  Landets vädermyndighet varnade för att mer regn är att vänta. Man håller också koll på tyfonen Talim som har rört sig mot landets nordligaste delar.

Ämnen i artikeln

Filippinerna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt