Översvämningar skakar Frankrike - över tusen evakuerade - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Översvämningar skakar Frankrike – över tusen evakuerade

00:50. En tysk man i 70-årsåldern har försvunnit i samband med stora översvämningar i södra Frankrike. Hundratals brandmän och poliser arbetar med räddningsinsatserna och totalt har omkring 1.600 personer evakuerats.

Omfattande översvämningar har lett till att omkring 1.600 personer har evakuerats i södra Frankrike, rapporterar BBC. 

Bland de evakuerade finns ett 100-tal tyska barn har räddats från ett sommarläger i Saint-Julien-de-Peyrolas. Lägrets ledare, en tysk man i 70-årsåldern, är försvunnen och eftersöks med dykare. 

Mannen ska ha sökt skydd i en husvagn när vattenmassorna svämmade över den passerande floden Ardèche. Husvagnen fastnade i den leriga strömmen och sveptes iväg. Den återfanns senare tom och förstörd, uppger polis till AFP. 

Mannen är lyckligtvis den enda som rapporterats försvunnen under evakueringen av tre läger i samma område. 

De våldsamma stormar som orsakat översvämningarna markerar slutet på en längre värmebölja med temperaturer över regionens normala. 

Stora mängder regn har fallit på kort tid och nu arbetar fler än 400 brandmän och poliser med räddningsinsatsen, tillsammans med fyra helikoptrar, uppger BBC.

Flera områden i centrala och sydöstra Frankrike är i beredskap för översvämningar, rapporterar AFP. Värst drabbade av översvämningarna är Gard, Ardèche och Drôme. 

Omkring 17.000 hem har varit strömlösa och ett tiotal personer har tagits till sjukhus på grund av nedkylning och andra lättare skador.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.