Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 06:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/pakistan-slapper-360-indiska-fangar/

Världen

Pakistan släpper 360 indiska fångar

Pakistan kommer under april att släppa 360 indiska fångar, uppger landets utrikesdepartement. De allra flesta av fångarna, 355 personer, uppges vara fiskare, de andra omnämns som civila.

Rätta artikel

Enligt listor som båda länderna offentliggjorde i januari sitter 537 indier fängslade i Pakistan, och 347 pakistanier i Indien. Majoriteten av dessa är fiskare, men siffrorna inkluderar inte separatister och extremister som fängslats i samband med konflikten i Kashmir. Motsättningarna mellan länderna har gjort att respektive lands fångar kan bli kvar i fängelserna långt efter att deras straff löpt ut.

– Vi hoppas att Indien kommer återgälda vår åtgärd, säger Mohammad Faisal, talesperson för Pakistans UD.

Frisläppandet kommer efter nära två månaders skärpt läge i konflikten om Kashmir mellan länderna, vilket inleddes när 40 människor dödades i en självmordsattack mot en konvoj med indiska paramilitära styrkor i februari.

Ämnen i den här artikeln:

Indien
Pakistan
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt