Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Palestinier attackerad i Jerusalem

Israelisk polis grep på lördagen tre judiska tonåringar som misstänks ha anfallit en palestinier i ett judiskt bostadskvarter i Jerusalem.

– De har erkänt att de utförde attacken och sade att de gjorde det för att de trodde att han försökte utnyttja en ung judisk flicka, sade polisens taleskvinna Luba Samri.

Offret, en 28-årig hotellanställd, sade till AFP att han attackerades på onsdagskvällen av unga israeler när han följde en israelisk kollega hem och när de förstått att han var arab.

En natt i augusti blev en 17-årig palestinier misshandlad av en grupp unga judar i centrala Jerusalem. Nio israeler kommer att ställas inför rätta anklagade för att ha hetsat till rasism, våld och rasistiskt motiverat överfall. Palestiniern fick svåra skador och medierna har beskrivit attacken som "en lynchning".

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.