Palestinier dödade under skört eldupphör i Gaza - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Palestinier dödade under skört eldupphör

Sjukvårdare bär en skadad under fredags protester.
Sjukvårdare bär en skadad under fredags protester. Foto: Said Khatib/AFP

Två palestinier har skjutits ihjäl av israelisk militär under protester på Gazaremsan. Men det eldupphör som trädde i kraft vid midnatt uppges ännu vara intakt.

Parterna är nu ”farligt nära” ett nytt krig, varnar en talesperson för EU.

Den ena av de två skjutna var en vårdarbetare som träffades i bröstet.

Totalt blev minst 40 personer skjutna av israelisk militär i samband med protesterna, enligt vårdmyndigheterna i Gaza.

Tusentals personer samlades på olika platser längs med gränsen för de veckoliga protesterna, men antalet var enligt AFP:s utsända lägre än tidigare veckor.

Vapenvilan följde på två dagar av strider och beskjutning mellan israeliska militären och det palestinska islamistpartiet Hamas, som kontrollerar Gazaremsan.

På torsdagen dödades tre personer i israeliska flyganfall på Gazaremsan. Elva personer skadades av raketbeskjutning mot staden Sderot på den israeliska sidan.

Läs mer: Bräckligt eldupphör i Gaza - risken för krig finns kvar

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.