Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Palin till motangrepp mot kritiker

Sarah Palin gick på onsdagen till motangrepp mot kritiken att det hårdnade politiska klimatet kan ha bidragit till morden i Tucson i helgen. Palin, som är en av starkaste rösterna inom Republikanernas mer politiskt aggressiva falang, påpekade i ett videomeddelande att det är gärningsmannen som är skyldig till våldsdådet – ingen annan.

– Det är dags att återinrätta den amerikanska uppfattningen att varje individ hålls ansvarig för sina handlingar, sade Palin.

– Monstruösa, kriminella handlingar är unika fall, de börjar och slutar med den som utför dem – och är inte en kollektiv skuld för samhällets invånare, sade Palin och försvarade "de amerikaner som lyssnar på radio".

Många av de mest hätska utfallen i den politiska debatten har gjorts av ett flertal konservativa radiokommentatorer, som den inflytelserike radioprofilen Rush Limbaugh och den i Tucson populäre men provokative radioprataren Jon Justice.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.