Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/parisbornas-hyllning-till-brandmannen-som-riskerade-livet-for-att-radda-notre-dame/

Världen

Parisbornas hyllning till brandmännen som riskerade livet för att rädda Notre-Dame

01:01. Parisbor applåderar brandmän som riskerar livet i försöken att rädda.

Sent i natt applåderade Parisborna brandmännen som riskerade livet i försöken att rädda Notre-Dame. Nu på morgonen uppger statssekreterare Laurent Nunez att branden är under kontroll men inte helt släckt. 

Rätta artikel

När Parisborna vaknade på tisdagen kämpade brandmän fortfarande mot återstoden av den katastrofala branden i katedralen Notre-Dame. Branden tros ha startat på en vind vid 19-tiden på måndagen och spred sig snabbt över katedralens tak och fick spiran att falla.

Omkring 400 brandmän kämpade på måndagskvällen för att få elden under kontroll och längs Paris gator stod människor och applåderade när utryckningsfordonen körde förbi. 

01:49. Här är kvällen då katedralen Notre-Dame brann i Paris – så såg det ut.

Det är fortfarande oklart varför elden bröt ut, men takets träbjälkar från 1100-talet tros vara en av anledningarna till det häftiga förloppet. Den utredning som inleddes före midnatt fortsätter. 

I nuläget konstateras att katedralens grundstruktur och ovärderliga reliker har räddats. Men det är oklart om stabiliteten håller och enligt experter finns det risk för att byggnaden kan kollapsa, skriver Franceinfo.