Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 05:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/passagerarna-pa-dykfartyget-omkom-av-roken/

Världen

Passagerarna på dykfartyget omkom av röken

Hittills har 33 av de 34 döda bärgats från vraket eller i vattnet omkring det sjunkna fartyget. Foto: AP

De personer som omkom i branden på en båt utanför Kaliforniens kust den 2 september avled av rök. Det konstaterar polismyndigheten i Santa Barbara på fredagen.

Branden ombord på ett dykfartyg inträffade tidigt på morgonen lokal tid när passagerarna ombord låg och sov. Fartyget låg då utanför ön Santa Cruz.

Branden fick ett snabbt förlopp och av de 39 ombord lyckades bara fem ur besättningen, som var vakna, rädda sig ned i en livbåt. 

På fredagen meddelade polismyndigheten i Santa Barbara att man funnit 33 av de 34 som omkom och fortsätter att leta efter den siste. Fartyget ligger fortfarande kvar på botten och kommer att bärgas.

Enligt sheriff Bill Brown visar de första preliminära obduktionerna att samtliga 33 avled till följd av rök innan elden nådde fram till deras hytter, skriver NBC.

Identifieringen av de omkomna kommer att bli svår och Brown räknar med att det kommer att krävas dna-test för att kunna få fram säkra uppgifter.

– Passagerarna kom från närområdet och från hela Kalifornien, de kom från hela USA och från olika platser i världen, sa Brown på fredagen.