Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 09:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/paven-laste-lusen-av-sina-medarbetare/

VÄRLDEN

Påven läste lusen av sina medarbetare

Här får de veta att de lever, samlingen av präster, biskopar och kardinaler som utgör den romerska kurian, Heliga stolens regering och centrala förvaltning. Påve Franciskus tog tillfället i akt under julträffen att peka ut ”15 sjukdomar och frestelser” som måste utrotas.
Bild: l'Osservatore Romano / AP

Utbyte av artigheter lyste med sin frånvaro när påven Franciskus på måndagen höll julträff med sina medarbetare. I stället kritiserade han skarpt – men på ett mycket lugnt sätt – karriärismen, girigheten och intrigmakandet bland Vatikanens präster, biskopar och kardinaler.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.