Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/paven-tappade-talamodet-slog-kvinnas-hand/

Världen

Påven tappade tålamodet – slog kvinnas hand

00:29. Påve Franciskus tappade humöret när en kvinna slet tag i honom när han mötte pilgrimer på Petersplatsen i Vatikanen. Han gick sedan ut och bad om ursäkt för sitt beteende.

En ihärdig anhängare till påve Franciskus fick påven att tappa tålamodet när han, på väg till en mässa i Vatikanen, hälsade på folkmassan som samlats.

TT Text

Kvinnan, som stod längst fram vid säkerhetsstaketet, tog tag i påvens hand och ryckte honom till sig. Påve Franciskus grimaserade och snubblade till av det hastiga rycket och när kvinnan inte släppte honom daskade han till hennes hand flera gånger för att få henne att släppa.

Påve Franciskus under nyårsmässan i Vatikanen. Foto: Andreas Solaro/AFP

Franciskus själv säger att han tappade tålamodet, enligt AFP.

– Vi tappar ofta tålamodet. Det händer mig med. Jag ber om ursäkt för det dåliga exempel jag gav i går (tisdag), säger påve Franciskus före mässan på nyårsdagen, enligt nyhetsbyrån.

I sociala medier har filmklippet som spridits på händelsen väckt stor uppmärksamhet – med mestadels stöttande kommentarer.

https://twitter.com/CNN/status/1212324137936605185