Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/pelosi-stottar-biden-i-presidentvalet/

Världen

Pelosi stöttar Biden i presidentvalet

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi tillsammans i höstas.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi tillsammans i höstas. Foto: Jerry Jackson

Det amerikanska representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi ställer sig bakom Joe Biden inför presidentvalet i november.

TT Text
USA-valet 2020

I ett videomeddelande hänvisar hon till Bidens erfarenhet och säger att han har goda förutsättningar att leda landet.

– Då vi står inför coronaviruset har Joe varit en förnuftig och motståndskraftig röst, med en tydlig väg att leda oss ut ur den här krisen, säger hon.

Joe Biden har redan tidigare fått stöd av senatorerna Elizabeth Warren, Bernie Sanders, expresidenten Barack Obama och tidigare presidentkandidaten Al Gore.

Joe Biden framhåller ofta sin erfarenhet och sin arbetarbakgrund. Han var Barack Obamas vicepresident under dennes båda mandatperioder.

Demokraterna vill gärna visa upp enighet för att öka sina chanser att segra över president Donald Trump i valet den 3 november.

Läs mer: Kvinnorna som kan bli Bidens vicepresident