Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Person nära Trump utreds för ryska kontakter

Utredningen om de misstänkta kontakterna mellan Ryssland och Donald Trumps presidentvalskampanj har nu nått en person som står presidenten nära. Det skriver Washington Post.

Enligt Washington Post, som talat med flera källor, rör det sig om en högt uppsatt rådgivare till presidenten och en person som står Trump nära.

Enligt samma källor har utredningen nu även börjat titta på dem som hade ett större inflytande i Trumps kampanj men som i dag inte längre är en del av Donald Trumps administration. Sådana som den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn och den tidigare kampanjchefen Paul Manafort.

Vita husets presstalesman Sean Spicer säger i en kommentar att ”en utförlig utredning kommer at visa att det inte fanns någon samverkan mellan kampanjen och någon utländsk makt”, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.