Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/perus-president-agerar-for-att-korruptionsharva-inte-trollas-bort/

Världen

Perus president agerar för att korruptionshärva inte ”trollas bort”

Åklagarna Rafael Vela och Jose Domingo Perez ledde utredningen ”Lava Jato”, också känd som Odebrecht-affären. På måndagen fick de sparken av riksåklagaren Pedro Chavarry som själv är korruptionsmisstänkt.
Åklagarna Rafael Vela och Jose Domingo Perez ledde utredningen ”Lava Jato”, också känd som Odebrecht-affären. På måndagen fick de sparken av riksåklagaren Pedro Chavarry som själv är korruptionsmisstänkt. Foto: Ernesto Benavides/AFP

Den peruanske presidenten Martín Vizcarra vädjade på onsdagen till kongressen att stifta undantagslagar mot riksåklagaren. Utan sådana lagar kan presidenten inte hindra riksåklagaren att begrava korruptionsutredningarna mot en rad peruanska ex-presidenter och andra politiker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in