Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Peter Madsen hade blod från Kim Wall i ansiktet

Försvarsadvokat Betina Hald Engmark och den mordmisstänkte Peter Madsen.
Försvarsadvokat Betina Hald Engmark och den mordmisstänkte Peter Madsen. Illustration: Johan Hallnäs / TT

Ubåtsägaren Peter Madsen hade blod från Kim Wall i ansiktet när han undersöktes rättsmedicinskt, och skador på underarmarna. Det var fruktansvärda detaljer som åklagaren berättade om bevisningen mot Madsen och bärgningen av Kim Walls kropp under förmiddagen den första rättegångsdagen. Madsen hade sökt på nätet efter ”kvinnlig halshuggning”.

Specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen presenterade hittills okända bevis mot Peter Madsen i mordrättegången som inleddes på torsdagen. 

Läs även: Kim Wall – en journalistisk röst som tystnat

Madsen hade droppar av blod kring näsan när han undersöktes rättsmedicinskt efter att ha anhållits, och blodet kom från Kim Wall, förklarade åklagaren. 

Han hade också skador på underarmarna.

Under förmiddagen gick åklagaren igenom bevisningen i målet, från de första meddelandena mellan Kim Wall och Peter Madsen till att de åkte i väg med ubåten, ubåtens rutt, räddningen av Madsen efter att ubåten sjunkit - till de förfärliga fynden av kroppsdelar veckor senare. 

Bland annat visades en film från fyndet av en av Kim Walls armar. 

Åklagaren berättar också att det var många stickskador på torson.

”Nu blir det en 10 min-paus, efter en sakframställan från åklagaren med många detaljer så fruktansvärda att vi väljer att inte berätta om dem.” rapporterar DN:s Niklas Orrenius från rättegången. 

Därefter gick åklagaren igenom material som man hittat i Peter Madsens dator:

”Nu redogör Buch-Jepsen för de material som har hittats på en hårddisk i Madsens verkstad. Det är hårresande bilder och filmer på tortyr, hängningar och avrättningar på kvinnor.” skriver DN:s Hanna Johansson. 

Madsen hade bland annat sökt på nätet efter ”Female beheading” – ”kvinnlig halshuggning”, enligt åklagarens sakframställan. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.